- При састављању дневног оброка потребно је водити рачуна да се у њима нађу потребне количине и хранљивих и заштитних материја.
- Оброци треба да садрже разноврсне намирнице.
- Јела морају бити распоређена на три или више оброка
- Најбоље у три оброка, приближно једнака по енергетској вредности
- Приликом састављања дневног оброка водити рачуна о:
-задовољавању потреба организма у погледу енергетских, градивних и заштитних материја
-да храна има пријатне органолептичке особине
-да храна не садржи намирнице које оштећују организам
-да одабир намирница утиче на повећање апетита
-да цена оброка не пређе финасијске могућности особе
ВАЖНО: Ученици који прате наставу на даљину, до сада се нису појављивали на часовима редовне наставе како би благовремено добили оцене за први класификациони период. Провера усвојености знања и оцењивање се врши у школи на часовима редовне наставе. Како би избегли разредне испите, потребно је да будете редовно оцењивани. Не добијам од вас никакве повратне информације ни о вашем раду на даљину. На вама је да одлучите на који начин желите да будете оцењени.