Најважнији принципи правилне исхране:
- Храна мора подмирити енергетске потребе организма
- Храна мора подмирити биолошке потребе организма
- Мора постајати сразмера између појединих састојака: – између беланчевина биљног и беланчевина животињског порекла – од укупне количине масти потребно је да буде 50% биљних и 50% – животињских равнотежа између енергетских и биолошких потреба -равнотежа измежу витамина и минералних материја – -равнотежа намирница које разлагањем у организму дају киселе продукте разлагања и намирнице које дају базне продукте разлагања -намирнице су подељене у 7. група и у дневном оброку мора бити заступљена бар по једна намирница из сваке групе
- ВАЖНО: Ученици који прате наставу на даљину треба да дођу на час редовне наставе због оцењивања (29.10.2020.) или да се јаве предметном наставнику уколико су спречени.