II 5 кулинарски техничари-топла предјела

Флекице са печуркама:

Састојци
4 особе
300 г флекица
50 г димљеног сира
400 г печурака
400 г парадајза
1 кашика путера
50 г црног лука
млевени зачин
ким
со
Припрема
Флекице или таљателе скувати у посољеној води, па оцедити и помешати са мало путера
У шерпи на врелом уљу пропржити исецкан црни лук
Печурке очистити, исецкати на мање комаде, зачинити кимом и осталим зачинима па динстати заједно са луком док не омекшају
Затим додати исецкан парадајз и још мало динстати
Готове печурке помешати са флекицама или таљателама и посути исецканим першуновим листом.
Пре служења сваку порцију посути ренданим димљеним сиром.

Taljatele s pečurkama i škampima — Recepti — Kuvaj sam

Домаћи задатак:

Одговори на питања:

1, Како се праве таљателе?

2, Колико дуго се кувају?

3,Како се праве лазање један рецепт ?

Одговоре пошаљите на мејл mitrasinovic.ljubomir@gmail.com