II 5 кулинарски техничари-топла предјела

Златиборске макароне са сиром:

Састојци Количина
макарона 300 гр
сира 300 гр
јаја 3
млека 1 дл
кашике уља 3
Како припремити
Сипајте литар виде у шерпу, посолите и ставити да проври. Када проври сипајте макароне и кувајте 10 минута уз повремено мешање. Када су макароне одмеканиле процедите.У одвојеној посуди умутите јаја, додати изгњечен сир и затим млеко. Посолите још мало у зависности какав вам је сир, и све добро промешајте.
У ватросталну посуду ставите уље, сипајте макароне, затим сједињену масу и све заједно промешајте. Ставите у загрејану рерну на 200 степени да се запече, око 20 минута. Ако волите више запечене оставите још мало у рерни.

Makarone sa sirom

-Систематизација градива.