Гратиниране флекице са шунком:
Састојци 10 особа
за тесто:
300 г брашна
3 јаја
мало воде
надев:
мало уља
1 црни лук
100 г сланине
150 г прашке шунке
мало соли и бибера
за наливање:
400 мл млека
4 јаја
со и бибер
Припрема
1.
Од брашна и јаја умесити глатко тесто, додати со и по потреби мало воде. Танко разваљати и резати квадратиће величине 2×2 цм. Оставити их да се мало просуше.
2.
На загрејаном уљу пропржити ситно сецкани лук и сланину, додати шунку нарезану на коцкице. Зачинити !
3.
Тесто скувати у доста слане воде. Процедити и помешати са надевом.
4.
Измутити јаја са млеком и налити преко тестенине. Пећи на 190 ст., око 20 минута.
Одговори на питања:
1, Како се праве флекице?
2, Колико дуго се кувају флекице?
3,Можели се од ове масе правити тарана?
Одговоре пошаљите на мејл mitrasinovic.ljubomir@gmail.com