Архиве категорија: КОМЕРЦИЈАЛИСТА

Engleski jezik III1 – 32. čas – Verb patterns (workbook exercises)

Dragi učenici, na današnjem času vežbamo gradivo koje je obrađeno u prethodnoj lekciji i pre nego što počnete da radite današnje zadatke, obavezno treba da pročitate 31. čas i lekciju koja se bavi kombinovanjem glagola koji su nepotpuni po značenju (Verb patterns). Zadaci koje danas treba da uradimo nalaze se u radnoj svesci na strani… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Принципи економије 2-1 Финансисјки посредници , провера лексикона

Наставна јединица:Финансијски посредници; провера лексикона Данас се обнављају појмови и проверава степен усвојености и разумевања појмова из области Макроекономије, Система националних рачуна и Финасијског система. Према договору, потребно је да ученици приступе часу у времену часа по распореду. За час је потребан приступ платформи, Вибер групи и израђен лексикон појмова. Начин рада: Питања ученици добијају… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Лектире за друго полугодиште,II 1

Драги ученици, Постављам списак лектира за друго полугодиште.После првенедеље у школи питаћу Горски вијенац.Прочитајте на распусту ово дело.Предавала сам и дело“Чича Горио“ које ћу питати после“Горског вијенца“.У марту радимо Ану Карењину која је обимна и потрудите се да прочитате на време пошто има два дела.РадићемоиНародног посланика,Зону Замфирову,Вечитог младожењу.

Српски језики књижевност,Лектире за друго полугодиште,III 1

Драги ученици, Постављам вам списак лектире да знате шта све читамо у другом полугодишту.Прва лектира коју ћу питати је Нечиста крв коју смо већ обрадили детаљно у школи.Прве недеље ћу питаи и молим вас припремите се на распусту.Касније читамо Андрићево дело“На Дрини ћуприја“,дело Црњанског „Сеобе“као и дело „Старац и море“.Лепо се одморите на распусту па… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Ђулићи и Ђулићи увеоци,II 1

Ово је час на коме можете обновити своја знања о Змају.Погледајте емисију о Змају као и час за који вам остављам линк. blob:https://mojaskola.rtsplaneta.rs/87f7473b-97ab-464e-9f24-76d6d6318132

Engleski jezik 31. čas – III1 – Verb patterns

Dragi učenici, današnji čas je posvećen glagolima koji nemaju potpuno značenje i kako se oni mogu dopuniti drugim glagolom (Verb patterns). Oni su veoma česti i u srpskom i u engleskom jeziku. Radili smo ih ranije u 2. polugodištu 2. razreda. Sada to gradivo proširujemo. Sledeću lekciju prepišite u svesku: VERB PATTERNS (KOMBINOVANJE NEPOTPUNIH GLAGOLA… Прочитај целу лекцију »

Организација набавке и продаје 3-1

Поштовани ученици, с обзиром да идемо на распуст, а како не бисте заборавили градиво, имате један домаћи задатак. У питању је истраживање на неку од тема које ћу вам објавити у наставку текста. Значи, одаберете једну тему од понуђених, истражите је и напишете кратак рад на ту тему. Можете радити у паровима а једна тема… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Радујте се

Драги ђаци, налазимо се у најрадоснијем периоду. На путу до празновања Христовог рођења. Неко каже и: Божић, Оваплоћење, Отеловљење, Мирбожење. Све су то синоними који у себи садрже истину, а и сами говоре о том догађају. У то име, желим да Вам пошаљем један задатак. Налази се у прилогу ове објаве. Циљ тог задатка јесте… Прочитај целу лекцију »