Архиве категорија: КОМЕРЦИЈАЛИСТА

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Хемија: Масени процентни садржај (26.10. – 30.10.2020.)

Ова наставна јединица се налази у вашем уџбенику на 93. страници. За домаћи урадити задатке 9.,10. и 11. на страници 94. Уколико вам наставна јединица није јасна погледајте предавање на објављеном линку: Ученици који уче на даљину потребо је да ураде и пошаљу домаћи задатак на имејл:     milena.nastavanadaljinu@gmail.com или путем вибера

Верска настава – Из молитвеног богословља Цркве

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате презентацију на тему: „Из молитвеног богословља Цркве“ https://drive.google.com/file/d/1TEnR4NUv3Pcq4easy83nTT4qIM8OmYbX/view  

Верска настава – Библијска повест о прародитељском греху

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео презентацију на тему: „Библијска повест о прародитељском греху“.

Верска настава – Почетак Христове проповеди

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Почетак Христове проповеди“  

Принципи економије 2-1 Појам националне, личне и државне штедње; буџетски дефицит и буџетски суфицит

Наставна јединица:Појам националне, личне и државне штедње; буџетски дефицит и буџетски суфицит ВАЖНО:Наслов и најважније једначине и појмове препишите у своје свеске! Наставна јединица/лекција се у књигама налази на страни 48-50. БДП се помоћу својих компоненти представља са следећом формулом/једначином:Y =C+I+G+NX Претпостављамо да се ради о затвореној привреди где нема ни извоза ни увоза. tj:… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 17. čas – III1 – Present Perfect Continuous

Dragi učenici, danas učimo novo glagolsko vreme koje nismo obrađivali u prethodnim razredima a to je Present Perfect Continuous. Evo konačno i nečeg što nismo do sada radili :-))) PRESENT PERFECT CONTINUOUS (HAVE / HAS BEEN + infinitive + -ING) Potvrdni oblik se gradi od pomoćnog glagola BE u Present Perfect obliku (HAVE BEEN ili… Прочитај целу лекцију »

Канцеларијско пословање II1 Појам класификације

Поштовани ученици Настављамо са новим лекцијама из канцеларијског пословања. Реч класификација потиче од речи латинског порекла  classifikacion  што значи поделити ,распоредити,разврстати прикупити.Могу се класификовати следећи појмови: имена и називи физичких и правних лица,лична документација документација из области рачуноводства и коренспонденције,књижевна дела ,уџбеници и приручници.                       … Прочитај целу лекцију »