Архиве категорија: – друго један

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Принципи економије 2-1 Финансисјки посредници , провера лексикона

Наставна јединица:Финансијски посредници; провера лексикона Данас се обнављају појмови и проверава степен усвојености и разумевања појмова из области Макроекономије, Система националних рачуна и Финасијског система. Према договору, потребно је да ученици приступе часу у времену часа по распореду. За час је потребан приступ платформи, Вибер групи и израђен лексикон појмова. Начин рада: Питања ученици добијају… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Лектире за друго полугодиште,II 1

Драги ученици, Постављам списак лектира за друго полугодиште.После првенедеље у школи питаћу Горски вијенац.Прочитајте на распусту ово дело.Предавала сам и дело“Чича Горио“ које ћу питати после“Горског вијенца“.У марту радимо Ану Карењину која је обимна и потрудите се да прочитате на време пошто има два дела.РадићемоиНародног посланика,Зону Замфирову,Вечитог младожењу.

Српски језик и књижевност,Ђулићи и Ђулићи увеоци,II 1

Ово је час на коме можете обновити своја знања о Змају.Погледајте емисију о Змају као и час за који вам остављам линк. blob:https://mojaskola.rtsplaneta.rs/87f7473b-97ab-464e-9f24-76d6d6318132

Руски језик II 1, II 2 17.12.2020. Стручни текстови

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Као што знате, ово је последњи час у првом полугодишту. Читаво полугодиште до сада је било, сложићете се, јако чудно. Надам се да ћемо у другом полугодишту моћи редовно да идемо у школу. Зато вам данас нећу поставити неку нову лекцију, само ћу вам поставити… Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 17.12.2020. Обавештење о оценама које ће бити закључене из руског језика

Поштовани ученици, Имам једно обавештење за вас : Пошто се нико није јавио да жели да поправи оцену из руског, нити је ико имао икакву примедбу на своју оцену, сада ћу вам још једном поставити оцене, које ће бити закључене из руског на полугодишту : II 1 Благотић Никола – да се закључи оцена 4… Прочитај целу лекцију »

Хемија: Електролити

Драги ученици, Погледајте линк, забележите у ваше свеске кључне речи и на распусту се одморите без домаћих задатака. Заслужили сте одмор после ових напорних недеља.   Поздрављам вас и хвала на сарадњи!

Канцеларијско пословање II1 Контролник извозно -увозног посла

Поштовани ученици Настављамо са спољнотрговинским пословима.Контролник увозно-извозног посла је по свом садржају обавезна комерцијално -финансијска евиденција. Сматра се помоћном пословном књигом чува се 5 година након истека пословне године .Сваки уговор о закљученом спољнотрговинском послу евидентира се у књизи контролника,хронолошки по растућем низу.Број уговора се евидентира са 6 цифара,а за годину се користи 4 нумеричка… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,“Ђулићи увеоци“Јован Јовановић Змај,II 1

blob:https://mojaskola.rtsplaneta.rs/2b21e249-e109-40a5-b9b4-0f376581f682 Ово је наставак збирке“Ђулићи“ и назив ове збирке је „Ђулићи увеоци“.Погледајте час на овом линку,прочитајте песме из читанке и одговорите на питања иза текста.