Архиве категорија: – друго један

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Хемија: Масени процентни садржај (26.10. – 30.10.2020.)

Ова наставна јединица се налази у вашем уџбенику на 93. страници. За домаћи урадити задатке 9.,10. и 11. на страници 94. Уколико вам наставна јединица није јасна погледајте предавање на објављеном линку: Ученици који уче на даљину потребо је да ураде и пошаљу домаћи задатак на имејл:     milena.nastavanadaljinu@gmail.com или путем вибера

Верска настава – Библијска повест о прародитељском греху

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео презентацију на тему: „Библијска повест о прародитељском греху“.

Принципи економије 2-1 Појам националне, личне и државне штедње; буџетски дефицит и буџетски суфицит

Наставна јединица:Појам националне, личне и државне штедње; буџетски дефицит и буџетски суфицит ВАЖНО:Наслов и најважније једначине и појмове препишите у своје свеске! Наставна јединица/лекција се у књигама налази на страни 48-50. БДП се помоћу својих компоненти представља са следећом формулом/једначином:Y =C+I+G+NX Претпостављамо да се ради о затвореној привреди где нема ни извоза ни увоза. tj:… Прочитај целу лекцију »

Канцеларијско пословање II1 Појам класификације

Поштовани ученици Настављамо са новим лекцијама из канцеларијског пословања. Реч класификација потиче од речи латинског порекла  classifikacion  што значи поделити ,распоредити,разврстати прикупити.Могу се класификовати следећи појмови: имена и називи физичких и правних лица,лична документација документација из области рачуноводства и коренспонденције,књижевна дела ,уџбеници и приручници.                       … Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 22.10.2020. „В России живут не только русские“ – нови текст

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас смо на првом и другом часу радили следећи текст – „В России живут не только русские“ („У Русији не живе само Руси“ – стр. 36 у вашим књигама). Сада ћу вам поставити аудио – запис мог читања текста :     Надам се да… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Свет је створен са циљем да постане Црква

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Свет је створен са циљем да постане Црква“.

Građansko vaspitanje, Sukob prava

SUKOB PRAVA LJudi imaju međusobno različite želje, uverenja i ideje, prihvataju različite vrednosti… Zato je neizbežno da dolazi do sukoba. Postoje različite vrste sukoba, zavisno od toga ko je u sukob uključen (sukobi izmeu pojedinaca, unutar grupa, između grupa, između nacija…), važnosti za pojedince i grupe, uzroka nastanka sukoba… Nekada više osoba ili grupa žele… Прочитај целу лекцију »