Архиве категорија: -треће један

Engleski jezik III1 – 32. čas – Verb patterns (workbook exercises)

Dragi učenici, na današnjem času vežbamo gradivo koje je obrađeno u prethodnoj lekciji i pre nego što počnete da radite današnje zadatke, obavezno treba da pročitate 31. čas i lekciju koja se bavi kombinovanjem glagola koji su nepotpuni po značenju (Verb patterns). Zadaci koje danas treba da uradimo nalaze se u radnoj svesci na strani… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Српски језики књижевност,Лектире за друго полугодиште,III 1

Драги ученици, Постављам вам списак лектире да знате шта све читамо у другом полугодишту.Прва лектира коју ћу питати је Нечиста крв коју смо већ обрадили детаљно у школи.Прве недеље ћу питаи и молим вас припремите се на распусту.Касније читамо Андрићево дело“На Дрини ћуприја“,дело Црњанског „Сеобе“као и дело „Старац и море“.Лепо се одморите на распусту па… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 31. čas – III1 – Verb patterns

Dragi učenici, današnji čas je posvećen glagolima koji nemaju potpuno značenje i kako se oni mogu dopuniti drugim glagolom (Verb patterns). Oni su veoma česti i u srpskom i u engleskom jeziku. Radili smo ih ranije u 2. polugodištu 2. razreda. Sada to gradivo proširujemo. Sledeću lekciju prepišite u svesku: VERB PATTERNS (KOMBINOVANJE NEPOTPUNIH GLAGOLA… Прочитај целу лекцију »

Организација набавке и продаје 3-1

Поштовани ученици, с обзиром да идемо на распуст, а како не бисте заборавили градиво, имате један домаћи задатак. У питању је истраживање на неку од тема које ћу вам објавити у наставку текста. Значи, одаберете једну тему од понуђених, истражите је и напишете кратак рад на ту тему. Можете радити у паровима а једна тема… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Радујте се

Драги ђаци, налазимо се у најрадоснијем периоду. На путу до празновања Христовог рођења. Неко каже и: Божић, Оваплоћење, Отеловљење, Мирбожење. Све су то синоними који у себи садрже истину, а и сами говоре о том догађају. У то име, желим да Вам пошаљем један задатак. Налази се у прилогу ове објаве. Циљ тог задатка јесте… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje- Pojam ljudskih prava

Појам људских права односи се на концепт који се базира на идеји да људска бића имају универзална природна права, или статус, независно од правне јурисдикције или других одређујућих фактора као што су етницитет, држављанство и пол. Као што је видљиво из Универзалне декларације о људским правима Уједињених нација, људска права (макар у периоду после Другог… Прочитај целу лекцију »

Руски језик III 1, III 2 17.12.2020. Текстови на тему „Природа“

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас ћемо на другом часу радити неколико кратких текстова и дијалога на тему „Природа“ – „Я очень люблю природу “ („Ја веома волим природу“ – стр. 67 у вашим књигама), као и дијалоге, који се у вашим књигама налазе на стр. 68 (2 дијалога) и… Прочитај целу лекцију »

Руски језик III 1, III 2 17.12.2020. Обавештење о оценама које ће бити закључене из руског језика

Поштовани ученици, Имам једно обавештење за вас : Пошто се нико није јавио да жели да поправи оцену из руског, нити је ико имао икакву примедбу на своју оцену, сада ћу вам још једном поставити оцене, које ће бити закључене из руског на полугодишту : III 1 Алексић Ивана – да се закључи оцена 5… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Старац и море-Хемингвеј,III 1

blob:https://mojaskola.rtsplaneta.rs/1e05cb97-d685-4f25-8bff-8df463a6e596 Драги ученици, Ово је линк за предавање за следећу лектиру“Старац и море“.Прочитајте лектиру и погледајте предавање. ernest-hemingvej-starac-i-more