Архиве категорија: КОНОБАР

Предузетништво (вежбе) – III2,3

Дрaги учeници, Наставне јединице које смо учили данас, 28.10. су: Анализа могућих облика власништва; Извори финансирања предузетничких идеја Достављам вам презентацију: 28.10. Анализа могућих облика власништва; Извори финансирања предузетничких идеја Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој e-mail је: dalmariczlatibor@gmail.com Поздрав,

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Из молитвеног богословља Цркве

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате презентацију на тему: „Из молитвеног богословља Цркве“ https://drive.google.com/file/d/1TEnR4NUv3Pcq4easy83nTT4qIM8OmYbX/view  

Верска настава – Библијска повест о прародитељском греху

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео презентацију на тему: „Библијска повест о прародитељском греху“.

Верска настава – Почетак Христове проповеди

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Почетак Христове проповеди“  

Здравствена култура; Земљиште

Земљиште, значај, загађење Земљиште представља површински слој Земљине коре.  Површинско земљиште је огромна лабораторија у којој се непрекидно одвијају најразличитији процеси распадања материјала. Здраво (хигијенски повољно)  је земљиште у које лако продире ваздух и вода , а подземне воде су испод 2метра. Каменита,шљунковита и песковита земљишта су здрава земљишта. Нездраво је земљиште влажно,у близини ниских… Прочитај целу лекцију »

Српски 26 -30.10.2020.

ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ Предговор Српском рјечнику Прочитајте пажљиво у вашим Читанкама одломак из Предговора.  Вук Стефановић Караџић (1787‒1864) рођен је у Тршићу у породици херцеговачког порекла. Његово школовање започиње у школи у Лозници, а наставља се у манастиру Троноша. Прикључује се устаницима 1804. године и ради као писар код Ђорђа Ћурчије .Реуматска болест која је… Прочитај целу лекцију »

Енглески језик – II2, II3 – обавештење у вези контролног задатака

Драги ученици, подсећам вас да вам је заказан контролни из енглеског језика за  II2 27.10, и II3 03.11.. Градиво је везано за граматику и вокабулар из области Unit 5. Све што сте требали да научите и провежбате налази се на онлајн лекцијама од броја 3 до 13, а посебну пажњу обратите на делове Focus review… Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 22.10.2020. „В России живут не только русские“ – нови текст

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас смо на првом и другом часу радили следећи текст – „В России живут не только русские“ („У Русији не живе само Руси“ – стр. 36 у вашим књигама). Сада ћу вам поставити аудио – запис мог читања текста :     Надам се да… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje, Odnos države i građanskog društva (Radionica)

Vaša bliska rodbina živi u Pančevu, gradu sa razvijenom naftnom industrijom. Svi odrasli članovi vaše rodbine zaposleni su u Rafineriji nafte u Pančevu. Skoro svaki dan se čujete telefonom. Oni su očajni i preplašeni, jer su svakodnevno izloženi delovanju opasnih materija za koje znaju da mogu izazvati loše posledice po njihovo zdravlje. Ne znaju koliko… Прочитај целу лекцију »