Архиве категорија: – друго два

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Библијска повест о прародитељском греху

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео презентацију на тему: „Библијска повест о прародитељском греху“.

Српски 26 -30.10.2020.

ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ Предговор Српском рјечнику Прочитајте пажљиво у вашим Читанкама одломак из Предговора.  Вук Стефановић Караџић (1787‒1864) рођен је у Тршићу у породици херцеговачког порекла. Његово школовање започиње у школи у Лозници, а наставља се у манастиру Троноша. Прикључује се устаницима 1804. године и ради као писар код Ђорђа Ћурчије .Реуматска болест која је… Прочитај целу лекцију »

Енглески језик – II2, II3 – обавештење у вези контролног задатака

Драги ученици, подсећам вас да вам је заказан контролни из енглеског језика за  II2 27.10, и II3 03.11.. Градиво је везано за граматику и вокабулар из области Unit 5. Све што сте требали да научите и провежбате налази се на онлајн лекцијама од броја 3 до 13, а посебну пажњу обратите на делове Focus review… Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 22.10.2020. „В России живут не только русские“ – нови текст

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас смо на првом и другом часу радили следећи текст – „В России живут не только русские“ („У Русији не живе само Руси“ – стр. 36 у вашим књигама). Сада ћу вам поставити аудио – запис мог читања текста :     Надам се да… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Свет је створен са циљем да постане Црква

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Свет је створен са циљем да постане Црква“.

Građansko vaspitanje, Sukob prava

SUKOB PRAVA LJudi imaju međusobno različite želje, uverenja i ideje, prihvataju različite vrednosti… Zato je neizbežno da dolazi do sukoba. Postoje različite vrste sukoba, zavisno od toga ko je u sukob uključen (sukobi izmeu pojedinaca, unutar grupa, između grupa, između nacija…), važnosti za pojedince i grupe, uzroka nastanka sukoba… Nekada više osoba ili grupa žele… Прочитај целу лекцију »

Eнглески језик – II2, II3 – обавештење везано за контролни задатак – Unit 5

Драги ученици, Подсећам вас да имате заказан контролни из области  Unit 5    27.10, i 03.11. Градиво је везано за граматику и вокабулар из области Unit 5. Све што сте требали да научите и провежбате налази се на онлајн лекцијама од броја 3 до 13, а посебну пажњу обратите на делове Focus review 5, Word… Прочитај целу лекцију »

Српски 19 – 23.10.2020.

Шандор Петефи: „Слобода света“ Биографија: Шандор Петефи (1823‒1849) мађарски је песник српског порекла. Крштено име му је Александар Петровић. Радио је у војсци, био глумац, уредник у новинама, активно учествовао у јавном и политичком животу, био је учесник у револуцији 1848. и изгубио је живот у једној од битака у Мађарској. Његово књижевно дело обележено… Прочитај целу лекцију »