Архиве категорија: – друго два

Engleski jezik 30. čas -II2 II3 – Passive Voice (workbook exercises)

Cilj ovog časa je da vežbamo pasiv. Pre nego što budete radili zadatke, pročitajte ponovo prethodnu onlajn lekciju gde sam napisala teorijska objašnjenja vezana za građenje pasiva. Uradite sve zadatke u radnoj svesci na strani 82  . Focus 2 Passive WB zadatak – dopunite rečenice ispravnim oblikom glagola BE. zadatak – pročitajte tekst koji daje… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 29. čas -II2 II3 – Passive Voice

Драги ученици, данас ћемо обрадити формирање пасивних реченица за времена Present Continuous, Present Perfect и Past Simple. Oно што прво треба да се сетите из српској језика јесте шта су то пасивне реченице и када се користе. У пасивним реченицама субјекат не врши радњу већ је трпи (радња се врши на њему) па се пасив зове… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Разредни II 2, II 3 14.01.2021. Обавештење о преласку на Google учионицу

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. У школу ће се ићи по оном принципу како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). Прве недеље (18 – 22.01.2021.) у школу ће ићи конобари (II 2), док… Прочитај целу лекцију »

Разредни II 2, II 3 11.01.2021. Обавештење о поласку у школу у другом полугодишту

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. Само се још увек не зна да ли ће се ићи on – line, или ће бити онако како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). То зависи од… Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 17.12.2020. Стручни текстови

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Као што знате, ово је последњи час у првом полугодишту. Читаво полугодиште до сада је било, сложићете се, јако чудно. Надам се да ћемо у другом полугодишту моћи редовно да идемо у школу. Зато вам данас нећу поставити неку нову лекцију, само ћу вам поставити… Прочитај целу лекцију »

Руски језик II 1, II 2 17.12.2020. Обавештење о оценама које ће бити закључене из руског језика

Поштовани ученици, Имам једно обавештење за вас : Пошто се нико није јавио да жели да поправи оцену из руског, нити је ико имао икакву примедбу на своју оцену, сада ћу вам још једном поставити оцене, које ће бити закључене из руског на полугодишту : II 1 Благотић Никола – да се закључи оцена 4… Прочитај целу лекцију »

Српски 17.12.2020.

Поштовани ученици, На прошлом часу упознали смо песништво Ђуре Јакшића. Да погледамо које су неке особености Јакшићеве поезије: Рекли смо да је песма На Липару лирски двопев: у коме се смењују елегични и     дитирамбски стихови. лирски субјект исповедно говори  птицама о усамљености и тазочараности светом у коме живи. Подсетимо се да се наизменично смењују секстина … Прочитај целу лекцију »

Екологија II2,3; Закључивање оцена

Драги ђаци, данас у школи одговарају они који нису имали довољно елемената за закључивање оцена, и они који су хтели да поправе оцену. Поздрав, Данијела