Архиве категорија: – треће два

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Предузетништво (вежбе) – III2,3

Дрaги учeници, Данас, 18.12. учимо: Планирање, организовање и контрола Појам организације Достављам вам презентацију: 16.12. Планирање, организовање и контрола; Појам организације Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој нови e-mail је: david@utscajetina.edu.rs Поздрав,

ОСНОВЕ ПОСЛАСТИЧАРСТВА (III-2)

Овог последњег часа у првом полугодишту хоћу да вам пожелим све најбоље у Новој години и да са вама, у овим предновогодишњим данима, поделим једну новогодишњу посластицу од пенасте масе – торту Павлову, коју смо недавно обрадили, али сада у виду новогодишње јелке. Све најбоље!

Верска настава – Радујте се

Драги ђаци, налазимо се у најрадоснијем периоду. На путу до празновања Христовог рођења. Неко каже и: Божић, Оваплоћење, Отеловљење, Мирбожење. Све су то синоними који у себи садрже истину, а и сами говоре о том догађају. У то име, желим да Вам пошаљем један задатак. Налази се у прилогу ове објаве. Циљ тог задатка јесте… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje- Pojam ljudskih prava

Појам људских права односи се на концепт који се базира на идеји да људска бића имају универзална природна права, или статус, независно од правне јурисдикције или других одређујућих фактора као што су етницитет, држављанство и пол. Као што је видљиво из Универзалне декларације о људским правима Уједињених нација, људска права (макар у периоду после Другог… Прочитај целу лекцију »

Руски језик III 1, III 2 17.12.2020. Текстови на тему „Природа“

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас ћемо на другом часу радити неколико кратких текстова и дијалога на тему „Природа“ – „Я очень люблю природу “ („Ја веома волим природу“ – стр. 67 у вашим књигама), као и дијалоге, који се у вашим књигама налазе на стр. 68 (2 дијалога) и… Прочитај целу лекцију »

Руски језик III 1, III 2 17.12.2020. Обавештење о оценама које ће бити закључене из руског језика

Поштовани ученици, Имам једно обавештење за вас : Пошто се нико није јавио да жели да поправи оцену из руског, нити је ико имао икакву примедбу на своју оцену, сада ћу вам још једном поставити оцене, које ће бити закључене из руског на полугодишту : III 1 Алексић Ивана – да се закључи оцена 5… Прочитај целу лекцију »

Предузетништво (вежбе) – III2,3

Дрaги учeници, Данас, 16.12. учимо: Планирање, организовање и контрола Појам организације Достављам вам презентацију: 16.12. Планирање, организовање и контрола; Појам организације Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој нови e-mail је: david@utscajetina.edu.rs Поздрав,

Историја-Друга владавина кнеза Милоша и Михаила Обреновића

ДРУГА ВЛАДАВИНА МИЛОША И МИХАИЛА ОБРЕНОВИЋА •Друга владавина Милоша Обреновића(1858-1860) •Милош добија титулу наследног кнежевског достојанства •Друга владавина Михаила Обреновића(1860-1868) •1861.Преображењска скупштина •1862.инцидент на Чукур чесми •1866.Уједињена омладина српска •1867.Михаило Обреновић добија кључеве шест српских градова. •1866-1868.стварање Првог балканског савеза •1868.атентат на кнеза Михаила