Архиве категорија: КУВАР

Engleski jezik 30. čas – I3- Self-check 2

Dragi učenici, nastavljamo sa utvrđivanjem gradiva iz oblasti Unit 2. Današnji zadaci se nalaze u radnoj svesci na strani 31 koju možete pogledati ovde: Self-check 2 workbook p. 31. zadatak – dopunite rečenice ispravnim oblikom datih glagola. zadatak – dopišite reči koje nedostaju – dato je prvo i poslednje slovo kao pomoć. zadatak – od… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 29. čas – I3- Focus review 2

Dragi učenici, cilj časa je da obnovimo gradivo iz oblasti Unit 2. Zadaci se nalaze u udžbeniku na strani 34 koju možete pogledati i ovde:  Focus review 2 p.34. Od gramatike obnavljamo prošla vremena Past Simple, Past Continuous i konstrukciju USED TO+infinitive, a od vokabulara bavimo se izrazima vezanim za tehnologiju i izume. Pre nego… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 30. čas -II2 II3 – Passive Voice (workbook exercises)

Cilj ovog časa je da vežbamo pasiv. Pre nego što budete radili zadatke, pročitajte ponovo prethodnu onlajn lekciju gde sam napisala teorijska objašnjenja vezana za građenje pasiva. Uradite sve zadatke u radnoj svesci na strani 82  . Focus 2 Passive WB zadatak – dopunite rečenice ispravnim oblikom glagola BE. zadatak – pročitajte tekst koji daje… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 29. čas -II2 II3 – Passive Voice

Драги ученици, данас ћемо обрадити формирање пасивних реченица за времена Present Continuous, Present Perfect и Past Simple. Oно што прво треба да се сетите из српској језика јесте шта су то пасивне реченице и када се користе. У пасивним реченицама субјекат не врши радњу већ је трпи (радња се врши на њему) па се пасив зове… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Разредни II 2, II 3 14.01.2021. Обавештење о преласку на Google учионицу

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. У школу ће се ићи по оном принципу како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). Прве недеље (18 – 22.01.2021.) у школу ће ићи конобари (II 2), док… Прочитај целу лекцију »

Разредни II 2, II 3 11.01.2021. Обавештење о поласку у школу у другом полугодишту

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. Само се још увек не зна да ли ће се ићи on – line, или ће бити онако како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). То зависи од… Прочитај целу лекцију »

Предузетништво (вежбе) – III2,3

Дрaги учeници, Данас, 18.12. учимо: Планирање, организовање и контрола Појам организације Достављам вам презентацију: 16.12. Планирање, организовање и контрола; Појам организације Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој нови e-mail је: david@utscajetina.edu.rs Поздрав,

Топлотна(термичка обрада намирница) обрада намирница I3.

Термичка обрада намирница: Често нисмо сигурни да ли је храна сасвим свежа и безопасна, а томе доприносе и савремене болести – од салмонеле, преко крављег лудила, до поремећаја изазваних генетски модификованом храном, а сада и птичјег грипа – није тешко постати скептичан при бирању намирница. Начин припреме хране, а нарочито њена термичка обрада, може нам… Прочитај целу лекцију »