Архиве категорија: – друго три

Engleski jezik 30. čas -II2 II3 – Passive Voice (workbook exercises)

Cilj ovog časa je da vežbamo pasiv. Pre nego što budete radili zadatke, pročitajte ponovo prethodnu onlajn lekciju gde sam napisala teorijska objašnjenja vezana za građenje pasiva. Uradite sve zadatke u radnoj svesci na strani 82  . Focus 2 Passive WB zadatak – dopunite rečenice ispravnim oblikom glagola BE. zadatak – pročitajte tekst koji daje… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 29. čas -II2 II3 – Passive Voice

Драги ученици, данас ћемо обрадити формирање пасивних реченица за времена Present Continuous, Present Perfect и Past Simple. Oно што прво треба да се сетите из српској језика јесте шта су то пасивне реченице и када се користе. У пасивним реченицама субјекат не врши радњу већ је трпи (радња се врши на њему) па се пасив зове… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Разредни II 2, II 3 14.01.2021. Обавештење о преласку на Google учионицу

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. У школу ће се ићи по оном принципу како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). Прве недеље (18 – 22.01.2021.) у школу ће ићи конобари (II 2), док… Прочитај целу лекцију »

Разредни II 2, II 3 11.01.2021. Обавештење о поласку у школу у другом полугодишту

Поштовани ученици, Имам неколико обавештења за вас : У школу ће се дефинитивно кренути у понедељак, 18.01.2021. Само се још увек не зна да ли ће се ићи on – line, или ће бити онако како је било у септембру, октобру и новембру (једне недеље у школи, друге недеље on – line). То зависи од… Прочитај целу лекцију »

Куварство 2-3 ( практична настава)

Наставна јединица: Шпагети као топла предјела Шпагети болоњез Састојци 2 веће главице црног лука 1 дл уља 200 грама свињског млевеног меса 400 грама јунећег млевеног меса 300 грама парадајз пиреа 500 грама шпагета бр. 3 1 већа свежа црвена паприка 1 кашичица алеве паприке 1 кашичица путера од кикирикија 1 кашичица белог лука у… Прочитај целу лекцију »

Куварство 2-3 ( вежбе) Крокети

Наставна јединица: Крокети од ћурећег  меса Kрокети од ћурећег меса Састојци 500 гр млевеног ћурећег меса 1 ком јаје 15 гр сувог вргања презле-мрвице рендани пармезан со за поховање 2 ком јаје брашно презле Припрема 1. У чинију ставити вргање и потопити их у воду. 2. Измешати месо, јаје, со, презле, рендани пармезан. 3. Исцедити… Прочитај целу лекцију »

Српски 17.12.2020.

Поштовани ученици, На прошлом часу упознали смо песништво Ђуре Јакшића. Да погледамо које су неке особености Јакшићеве поезије: Рекли смо да је песма На Липару лирски двопев: у коме се смењују елегични и     дитирамбски стихови. лирски субјект исповедно говори  птицама о усамљености и тазочараности светом у коме живи. Подсетимо се да се наизменично смењују секстина … Прочитај целу лекцију »

Екологија II2,3; Закључивање оцена

Драги ђаци, данас у школи одговарају они који нису имали довољно елемената за закључивање оцена, и они који су хтели да поправе оцену. Поздрав, Данијела

KUVARSTVO 2-3 (vezbe)

Nastavna jedinica: Topla predjela od pecuraka Pogledajte na sledecem linku https://bonapeti.rs/recepti/r-102197-Pe%C4%8Durke_sa_lukom_u_sosu_od_paradajzprimer gde su pecurke pripremljene i sluze se kao prilozi. Potom prepisite potrebne sastojke i nacin priprene Pecuraka na becki nacin Vrbovače pohane na bečki način Nastavljamo sa Toplim predjelima i danas detaljnije treba da se upoznate sa nacinom pripreme  Toplih predkjela od mesa. Najpre da… Прочитај целу лекцију »