Архиве категорија: – друго пет

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Физичко васпитање – Час теоријског образовања

Драги ученици, данас се завршава прво полугодиште, па самим тим и настава из физичког васпитања. Свима су оцене закључене, оне су углавном највише. Већина оцена је заслужено, некима сам прогледао кроз прсте јер је ситуација била специфична и настава отежана, а доста тога није могло да се ради. Однос према раду је био коректан и… Прочитај целу лекцију »

Биологија II5; Шкољке, пужеви, главоношци рибе

Одговрите на следећа питања: Наведите три врсте шкољки које се користе за исхрану. Наведите морске врсте пужева. Које морске пужеве можемо користити у исхрани? Шта је потребно урадити са пужевима пре него што се припремају? Која је улога стопала пужа? Које животиње спадају у главоношце? Где живе главоношци? Наведите хемијски састав и значај меса рибе.… Прочитај целу лекцију »

Српски 18.12.2020.

Поштовани ученици, Прошле седмице сте радили писмени задатак. Свима су прослеђени коментари, објашњење оцене и упутства за израду исправка. Већина вас је била вредна и за то морам да вас похвалим. За данас урадите исправак, сликајте и пошаљите, ако већ то нисте урадили. Углавном сте добро схватили тему. У уводу сте могли да представите тему… Прочитај целу лекцију »

Географија 2-5

Драги ученици,данас закључујемо оцене. надам се да ћемо 2.полугодиште кренути како треба. Шаљем вам презентацију коју ћете преписати у ваше свеске и научити. То ћу прегледати када кренемо у школу. Лепо проведите распуст и будите здрави 16._svetsko_more

Хемија: Елементи15.групе П.С. – Азот и фосфор

Драги ученици, Пошто сте од сутра на распусту, нећу вас оптерећивати домаћим задацима, али се надам да ћете погледати предавања о азоту и фосфору и забележити у свеске кључне речи и појмове. АЗОТ: ФОСФОР Срећан распуст!

Куварство са практичном наставом

ВАРИВА И ПРИЛОЗИ Динстани слатки купус на бечки начин Састојци 10 особа 3 кг. слатког купуса 1/2 -1 кг. јунецих или свињских сницли 1/2 -1 кесица лимунтуса 1 касика супена соли бибер по укусу 3 свеза парадаиза 2 листа лорбера-ловора 5 касика уља (мозе маслиново) ДОДАЈ У ПОПИС ЗА KУПЊУ Тотално цоол чланак Kако лако… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje- Prava i pravila u učionici

Ovu temu ćemo prilagoditi uslovima online nastave. Najpre da rešimo jezičke nedoumice jer sam i sama bila zapitana. Ovo sam pročitala na sajtu Zelene učionice pa hoću da podelim sa vama. Oнлајн или online или он-лајн? Бити, радити или бити доступан на интернету значи бити online или онлајн. У једном од градских аутобуса шепури се… Прочитај целу лекцију »

Звук и његове основне карактеристике

Децо, ишчитајте и извуците у свеску из лекције оно најважније..   Звук и извори звука Преузми Word документ Акустика је област физике која се бави изучавањем настајања звука, његових основних својстава и закона као и практичне примене. Неке осцилације могу изазвати појаве које се опажају чулом слуха. То су звучне појаве.   Тело које својим осциловањем… Прочитај целу лекцију »

Таласи

Децо, хајде да   вежбамо задатке и одговарамо на питања ! 1.Колика је брзина простирања лонгитудуналних таласа у гвожђу? Густина гвожђа је  78000 kg/m3   a Jangov moduo elastičnost 1,9 ·1011 N /m2. Формула се налази у претходним лекцијама.. 2. Шта представља механички талас? Шта је потребно да постоји да би настао механички талас? 3. Које врсте… Прочитај целу лекцију »