Архиве категорија: – прво пет

Engleski jezik 34. čas – I5- Self-check 2

Dragi učenici, nastavljamo sa utvrđivanjem gradiva iz oblasti Unit 2. Današnji zadaci se nalaze u radnoj svesci na strani 31 koju možete pogledati ovde: Self-check 2 workbook p. 31. zadatak – dopunite rečenice ispravnim oblikom datih glagola. zadatak – dopišite reči koje nedostaju – dato je prvo i poslednje slovo kao pomoć. zadatak – od… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 33. čas – I5- Focus review 2

Dragi učenici, cilj časa je da obnovimo gradivo iz oblasti Unit 2. Zadaci se nalaze u udžbeniku na strani 34 koju možete pogledati i ovde:  Focus review 2 p.34. Od gramatike obnavljamo prošla vremena Past Simple, Past Continuous i konstrukciju USED TO+infinitive, a od vokabulara bavimo se izrazima vezanim za tehnologiju i izume. Pre nego… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Физичко васпитање – Час теоријског образовања

Драги ученици, данас се завршава прво полугодиште, па самим тим и настава из физичког васпитања. Свима су оцене закључене, оне су углавном највише. Већина оцена је заслужено, некима сам прогледао кроз прсте јер је ситуација била специфична и настава отежана, а доста тога није могло да се ради. Однос према раду је био коректан и… Прочитај целу лекцију »

Историја-Ранофеудалне државе Јужних Словена

РАНОФЕУДАЛНЕ ДРЖАВЕ ЈУЖНИХ СЛОВЕНА У 9. веку Јужни Словени оснивају своје прве државе на Балкану. -Прве податке о Србима оставио је византијски цар Константин Порфирогенит 10 век. -Најстарије српске земље:Србија-Рашка,Босна,Соли-данашња Тузла,Дукља-Зета,Травунија,Захумље,Паганија -Прва средњевековна династија окојој знамо нешто више је династија Властимировић.Владали су Рашком од 7.века до половине 10. века.Престоница-град Рас -Прва познатија династија која је… Прочитај целу лекцију »

Биологија I5; Генетика човека, основни принципи науке о наслеђивању

Одговрите на следећа питања; Објасни грађу молекула ДНК. Објасни грађу и типове РНК. Наведите правила наслеђивања. КОлико хромозома је присутно у телесним, а колико у полним ћелијама? Зашто? Ко одређује пол детета? Одговрите на питања у свеске, сликајте и пошалјите ми. Поздрав, Данијела

Историја-Јужни Словени,долазак на Балкан и покрштавање

ЈУЖНИ СЛОВЕНИ-ДОЛАЗАК НА БАЛКАН И ПОКРШТАВАЊЕ ЈУЖНИХ СЛИВЕНА у групу Јужних Словена спадају Срби,Македонски Словени,Бугари,Словенци и Хрвати. Доласком на Балкан Ј.Словени су у погледу вере били многобошци(политеисти-веровали су у више богова) У 9. Ј.Словени су покрштени(прихватили су хришћанство) Словенци и Хрвати примају хришћанство из Рима,па су хришћани католици. Срби,Македонски Словени и Бугари примају хришћанство из… Прочитај целу лекцију »

Хигијена I5

Поздрав за прво пет! Ово нам је последњи час пред распуст. Надам се да вам је прво полугодиште брзо прошло и да сте много тога научили … Оцене знате. Ако је још нешто нејасно дежурам током трајања часа на емаилу, а можете ме контактирати и преко зум -а , само кликните на линк испод. Данас… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Средњовековна књижевност,I 5

Драги ученици, Поставила сам вам већ квиз везан за средњи век.Надам се да сте га урадили.Постављам вам сада списак лектире која вас очекује у другом полугодишту.Лектире постављам по редоследу како ћемо их обрађивати у школи. Легенде и приче о Светом Сави Шекспир“Ромео и Јулија“ Данте Алигијери“Пакао“ Сервантес“Дон Кихот“-одломци Молијер“Тврдица“

Основи туризма и угоститељства I5 Туризам као „потрошач“ простора

30.час Туризам као    “ потрошач“  паростора                                                                                                Поштовани… Прочитај целу лекцију »