Архиве категорија: – треће пет

Engleski jezik 29. čas – III5 – Verb patterns

Dragi učenici, današnji čas je posvećen glagolima koji nemaju potpuno značenje i kako se oni mogu dopuniti drugim glagolom (Verb patterns). Oni su veoma česti i u srpskom i u engleskom jeziku. Radili smo ih ranije u 2. polugodištu 2. razreda. Sada to gradivo proširujemo. Sledeću lekciju prepišite u svesku: VERB PATTERNS (KOMBINOVANJE NEPOTPUNIH GLAGOLA… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik III5 – 30. čas – Verb patterns (workbook exercises)

Dragi učenici, na današnjem času vežbamo gradivo koje je obrađeno u prethodnoj lekciji i pre nego što počnete da radite današnje zadatke, obavezno treba da pročitate 31. čas i lekciju koja se bavi kombinovanjem glagola koji su nepotpuni po značenju (Verb patterns). Zadaci koje danas treba da uradimo nalaze se u radnoj svesci na strani… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Рибанац на бачвански начин III5

Рибанац(подварак): број особа: 4 време спремања: 140 мин. САСТОЈЦИ САСТОЈЦИ: 1 кг киселог купуса рибанца или главица киселог купуса исечена на резанце 4 – 5 главица црног и црвеног лука 3-4 чена белог лука 1 шоља уља 2 ловорова листа бибер у зрну 1 кашичица млевеног бибера 1 кашика туцане паприке И још (ако се… Прочитај целу лекцију »

Уметничко обликовање, Облик

Добар вам дан, да се подсетимо неких појмова ликовног језика. Облик је заправо Ликовни елемент уз који стоје и Линија, Боја, Валер, Текстура…и све оно што користимо  при компоновању уметничког дела. Када је у питању облик, поделићемо ту групу на: природне: неправилне (аморфне) и уобличене (еманциповане) вештачке: аморфни ( преобликовани облици) и еманциповани ( геометријски,… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Радујте се

Драги ђаци, налазимо се у најрадоснијем периоду. На путу до празновања Христовог рођења. Неко каже и: Божић, Оваплоћење, Отеловљење, Мирбожење. Све су то синоними који у себи садрже истину, а и сами говоре о том догађају. У то име, желим да Вам пошаљем један задатак. Налази се у прилогу ове објаве. Циљ тог задатка јесте… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje- Pojam ljudskih prava

Појам људских права односи се на концепт који се базира на идеји да људска бића имају универзална природна права, или статус, независно од правне јурисдикције или других одређујућих фактора као што су етницитет, држављанство и пол. Као што је видљиво из Универзалне декларације о људским правима Уједињених нација, људска права (макар у периоду после Другог… Прочитај целу лекцију »