Архиве категорија: – четврто три

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Наука о исхрани: Правилно састављање дневног оброка

 При састављању дневног оброка потребно је водити рачуна да се у њима нађу потребне количине и хранљивих и заштитних материја. Оброци треба да садрже разноврсне намирнице. Јела  морају бити распоређена на три или више оброка Најбоље у три оброка, приближно једнака по енергетској вредности Приликом састављања дневног оброка  водити рачуна о: -задовољавању потреба организма у… Прочитај целу лекцију »

Крменадла на цигански начин IV 3

Свињска крменадла на цигански начин 2,5 кг свињских крменадли котлета, 50 гр брашна, 2 дл уља, 20 гр соли, млевени бибер. За прилог: 10 печених парадајза, За преливање циганска гарнитура: 1 дл уља, 200 гр лука арпаџика, 300 гр суве сланине, 300 гр киселих краставаца, 1кг ауштекованог кромпира, веза першуновог лишћа, 300 гр мадера соса,… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Због свега и за све (2. део)

  Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Због свега и за све“    

Српски 26 -30.10.2020.

Поштовани ученици, Ове седмице је писмени задатак за групу која долази у школу,  а следеће седмице за другу групу. Ученици који похађају онлајн наставу од куће, такође долазе.  Теме није из градива. Размислите како су на вас утицали писци које сте до сад сретали читајући разна дела. Због чега кажемо да се човек познаје по… Прочитај целу лекцију »

Хотелијерство – IV3

Дрaги учeници, Наставне јединице коју смо учили у четвртак 22.10. су: Циљеви и предности пословања у хотелском ланцу; Развијеност и врсте хотелских ланаца Достављам вам презентацију: 22.10. Циљеви и предности пословања у хотелском ланцу; Развијеност и врсте хотелских ланаца Тест из хотелијерства ће друга радити у петак 30.10. Обновите све лекције које смо до сада… Прочитај целу лекцију »

Маркетинг у туризму – IV3

Дрaги учeници, Наставна јединица коју смо учили у четвртак, 22.10. је: Разлика између производне и продорне оријентације у туризму Достављам вам презентацију: 22.10. Разлика између производне и продорне оријентације у туризму Тест из маркетинга у туризму ће друга група радити у среду 28.10. Обновите лекције које смо до сада учили нарочито оне које говоре о… Прочитај целу лекцију »

Енглески језик – IV3 – oбавештење за цело одељење

Драги ученици, следећа две седмице ученици који су добили недовољне оцене ће поново радити контролни да би поправили оцене. Такође, сви ученици треба да понесу уџбеник, радну свеску и свеску са урађеним задацима и преписаним лекцијама од почетка школске године да их прегледам. Приметила сам да велика већина уопште нема уџбенике а у свеске не… Прочитај целу лекцију »

Eнглески језик 13. час – IV3- Sports superstitions

Dragi učenici, danas ćemo čitati tekst Sports superstitions (Sportska sujeverja) na strani 85. Tema su različita sujeverja koja sportisti imaju (neobične radnje ili odeća za koje smatraju da im donose sreću pred neko važno takmičenje ili utakmicu). Pročitajte tekst i u tabeli u 2 zadatku napišite za svakog sportistu tražene podatke (sport kojim se bave,… Прочитај целу лекцију »