Архиве категорија: ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Маркетинг у туризму и угоститељству – III4

Дрaги учeници, Данас, 18.12. учимо: Фактори за политику туристичког производа; Животни циклус туристичког производа Достављам вам презентацију: 18.12. Фактори за политику туристичког производа; Животни циклус туристичког производа Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој нови e-mail је: david@utscajetina.edu.rs Поздрав, Давид Марић.

Српски 18.12.2020.

Борисав Станковић: Нечиста крв За овај час погледајте видео лекције: https://rtsplaneta.rs/video/show/1773417/ https://rtsplaneta.rs/video/show/1775700/ Обраду овог романа наставићемо у другом полугодишту. На почетку недеље добили сте предлоге оцене и могућност да је поправите уколико желите, а сада следи закључивање оцена. Подсетићу вас и да нам у другом полугодишту следе лектире: Нечиста крв, Старац и море, Сеобе, На… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 26. čas – III4 – Narrative tenses

Na današnjem času obrađujemo narativna vremena. Samo ime im govori da se koriste za naraciju, tj. pripovednje ili pričanje o prošlim događajima. U narativna vremena spadaju Past Simple, Past Continuous i Past Perfect koja smo do sada sva učili u prethodnim razredima. Sada je potrebno naučiti kako ih kombinovati u rečenicama i tekstovima gde se… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Лектире за друго полугодиште,IV 2

Драги ученици, Пошто идете на распуст морам да вас подсетим шта читамо у другом полугодишту.Прво ћемо имати контролни везан за лектиру „Хамлет“.Предавала сам дело „Проклета авлија“у школи и то дело одговарате после „Хамлета“.Затим радимо Достојевског и дело“Злочин и казна“.Требало би да то дело прочитате на распусту јер је веома обимно.До краја године радимо и „Дервиш… Прочитај целу лекцију »

Историја уметности, Средњовековна писма и минијатуре

Данас причамо о рукописним документима из Средњег века, а нама најзначајније је Мирослављево јеванђеље. Рукопис се чува у Народном музеју у Београду, a jедан од листова је у Националној библиотеци у Санкт Петербургу. Јеванђеље је настало осамдесетих година 12. века. Писано на пергаменту, састоји се од 181 листа у кожном повезу. Запис на последњем листу… Прочитај целу лекцију »

Туристичка географија3-4

Драги ученици,данас закључујемо оцене за полугодиште. Надам се да ћемо следеће почети како треба. Будите здрави. Погледајте неке од ваших презентација за време наставе на даљину Туристичка кретања