Архиве категорија: – треће четири

Агенцијско и хотелијерско пословање (вежбе) – III4 прва група

Дрaги учeници, Наставне јединице које смо учили у уторак 27.10. и среду 28.10. су: САЈМОВИ КАО ВРСТА ПОСЛОВНИХ ДОГАЂАЈА ПОДСТИЦАЈНА ПУТОВАЊА Достављам вам презентацију: 27.10. САЈМОВИ КАО ВРСТА ПОСЛОВНИХ ДОГАЂАЈА 28.10. ПОДСТИЦАЈНА ПУТОВАЊА Ради лакшег прегледа и учења на овој презентацији се налази и материјал који ћемо учити у току наредна два часа. Уколико имате… Прочитај целу лекцију »

Маркетинг у туризму и угоститељству – III4

Дрaги учeници, Наставна јединица коју смо учили у уторак, 27.10. је: Стратегија сегментације тржишта Достављам вам и презентацију: 27.10. Strategija segmentacije tržišta Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој e-mail је: dalmariczlatibor@gmail.com Поздрав, Давид Марић.

Психологија у туризму – Појам и дефиниција личности

Личност Упознаћемо се са факторима који утичу на формирање личности; дефиницијама личности; цртама личности и темпераментом. Када прочитате лекцију, писмено одговорите на следећа питања: Шта мислиш, који је фактор најбитнији за формирање личности? Објасни. Која дефиниција личности најбоље изражава личност? Наведи пожељне особине личности? Опиши један темперамент. На формирање личности утичу: Наслеђе; Средина у којој… Прочитај целу лекцију »

Физичко васпитање – Спринтерска трчања; Техника извођења, рад екстремитета и положај тела (правила и суђење)

Поштовани ученици, Овим путем вам преносим име наставне јединице коју обрађујемо на редовној настави. Уколико имате услова за безбедно вежбање (полигони, природа) требало би да обратите пажњу на елементе технике; рад руку и ногу (лактови уз тело, надколеница се подиже до хоризонтале, а стопала се постављају паралелно на подлогу, положај тела је раван, да не… Прочитај целу лекцију »

Верска настава – Почетак Христове проповеди

Драги ђаци, у прилогу Вам шаљем једну интернет адресу на којој ћете моћи на погледате видео запис на тему: „Почетак Христове проповеди“  

Руски језик III 4 26.10.2020. Писмени задатак

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Ако се сећате, прошле недеље смо се договорили да ће ове недеље на часове руског језика доћи следећа група : Вучићевић Марко Ђокић Ђорђе Зечевић Јована Јанковић Светлана Јокић Мина Станковић Алекса Тадић Александра Томовић Тијана Чанчовић Бојана   А исте ове часове, али на… Прочитај целу лекцију »

Српски – 26 -30.10.2020.

Ове седмице следе часови из области српске модерне. Пажљиво одгледајте часове и прочитајте песме у читанкама. Одговорите на питања која следе после лекције за домаћи. Одговоре напишите у свеске и донесите по доласку у школу. Линкови за лекције: Богдан Поповић: „Антологија новије српске лирике“ https://rtsplaneta.rs/video/show/1664390/ Алекса Шантић: „Вече на шкољу“ https://rtsplaneta.rs/video/show/1668745/ Алекса Шантић: „Претпразничко вече“… Прочитај целу лекцију »

Маркетинг у туризму и угоститељству – III4

Дрaги учeници, Наставна јединица коју смо учили у петак, 23.10. је: Сегментација тржишта Достављам вам и презентацију: 23.10. Segmentacija tržišta Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој e-mail је: dalmariczlatibor@gmail.com Поздрав, Давид Марић.

Eнглески језик 14. час – III4 – Dynamic and stative verbs – workbook exercises

Dragi učenici, na današnjem času ćemo vežbati zadatke u vezi pravilne upotrebe glagola koji izražavaju stanje i radnju (stative and dynamic verbs). Zadaci se nalaze u radnoj svesci na strani broj 10. Focus 3 WB p. 10 zadatak – pročitajte rečenice i napišite H za navike/uobičajene radnje (habits/routines) ili N za ono što se dešava… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje, Odnos države i građanskog društva (Radionica)

Vaša bliska rodbina živi u Pančevu, gradu sa razvijenom naftnom industrijom. Svi odrasli članovi vaše rodbine zaposleni su u Rafineriji nafte u Pančevu. Skoro svaki dan se čujete telefonom. Oni su očajni i preplašeni, jer su svakodnevno izloženi delovanju opasnih materija za koje znaju da mogu izazvati loše posledice po njihovo zdravlje. Ne znaju koliko… Прочитај целу лекцију »