Архиве категорија: – треће четири

Engleski jezik 28. čas – III4 – She was born this way (reading)

Poštovani učenici, danas obrađujemo tekst She was born this way  u udžbeniku na stranama 28-29. Treba da uradite sledeće zadatke iz udžbenika: zadatak – pročitajte kratki članak UK TODAY i odgovorite na pitanja 1-5. zadatak – pogledajte data zanimanja i napišite koja zanimanja bi osobi koja nema noge bila teška i zašto. 3. zadatak –… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 27. čas – III4 – Narrative tenses (workbook exercises)

Danas nastavaljamo vežbanje narativnih vremena. Zadaci se nalaze u radnoj svesci na 22. strani: Focus 3 WB Narrative tenses p. 22. Pre nego što počnete  da radite zadatke, obavezno pročitajte prethodnu lekciju o narativnim vremenima (koja su to narativna vremena i šta izražavaju), pa teko onda uradite sledeće zadatke u radnoj svesci. zadatak – obeležite… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Маркетинг у туризму и угоститељству – III4

Дрaги учeници, Данас, 18.12. учимо: Фактори за политику туристичког производа; Животни циклус туристичког производа Достављам вам презентацију: 18.12. Фактори за политику туристичког производа; Животни циклус туристичког производа Уколико имате било каква питања слободно питајте. Мој нови e-mail је: david@utscajetina.edu.rs Поздрав, Давид Марић.

Српски 18.12.2020.

Борисав Станковић: Нечиста крв За овај час погледајте видео лекције: https://rtsplaneta.rs/video/show/1773417/ https://rtsplaneta.rs/video/show/1775700/ Обраду овог романа наставићемо у другом полугодишту. На почетку недеље добили сте предлоге оцене и могућност да је поправите уколико желите, а сада следи закључивање оцена. Подсетићу вас и да нам у другом полугодишту следе лектире: Нечиста крв, Старац и море, Сеобе, На… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 26. čas – III4 – Narrative tenses

Na današnjem času obrađujemo narativna vremena. Samo ime im govori da se koriste za naraciju, tj. pripovednje ili pričanje o prošlim događajima. U narativna vremena spadaju Past Simple, Past Continuous i Past Perfect koja smo do sada sva učili u prethodnim razredima. Sada je potrebno naučiti kako ih kombinovati u rečenicama i tekstovima gde se… Прочитај целу лекцију »

Историја уметности, Средњовековна писма и минијатуре

Данас причамо о рукописним документима из Средњег века, а нама најзначајније је Мирослављево јеванђеље. Рукопис се чува у Народном музеју у Београду, a jедан од листова је у Националној библиотеци у Санкт Петербургу. Јеванђеље је настало осамдесетих година 12. века. Писано на пергаменту, састоји се од 181 листа у кожном повезу. Запис на последњем листу… Прочитај целу лекцију »

Туристичка географија3-4

Драги ученици,данас закључујемо оцене за полугодиште. Надам се да ћемо следеће почети како треба. Будите здрави. Погледајте неке од ваших презентација за време наставе на даљину Туристичка кретања