Архиве категорија: – четврто два

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Српски језик и књижевност,Лектире за друго полугодиште,IV 2

Драги ученици, Пошто идете на распуст морам да вас подсетим шта читамо у другом полугодишту.Прво ћемо имати контролни везан за лектиру „Хамлет“.Предавала сам дело „Проклета авлија“у школи и то дело одговарате после „Хамлета“.Затим радимо Достојевског и дело“Злочин и казна“.Требало би да то дело прочитате на распусту јер је веома обимно.До краја године радимо и „Дервиш… Прочитај целу лекцију »

Туристичка географија 4-2

Данашња лекција је Подела облика туристичких кретања према врсти туристичких вредности  О тој подели имате у претходној презентацији коју сте , већина вас, преписали у свеске. Ко није нека то уради. Шаљем вам и питања са Матурског теста, још два дела  да мало вежбате, брзо ће јун. maturski_ispit_2019._3._deo maturski_ispit_2019._4._deo

Верска настава – Радујте се

Драги ђаци, налазимо се у најрадоснијем периоду. На путу до празновања Христовог рођења. Неко каже и: Божић, Оваплоћење, Отеловљење, Мирбожење. Све су то синоними који у себи садрже истину, а и сами говоре о том догађају. У то име, желим да Вам пошаљем један задатак. Налази се у прилогу ове објаве. Циљ тог задатка јесте… Прочитај целу лекцију »

Muzička kultura- Opereta i mjuzikl

Оперета Оперета је музичко-сценско дело где се драмска радња приказује свирањем, певањем, глумом и говором.[1] Оперета је настала из француског облика комичне опере која се звала „Опера комик“ средином 19. века (1839. године) у Паризу. После Париза оперета убрзо осваја и Беч. Оперета је била много краћа од опере, састављена од једног, до два чина… Прочитај целу лекцију »

Агенцијско и хотелијерско пословање (Нерина група) – IV-2

Поштовани ученици, Данас ћемо вежбати: Утврђивање услова туристичког путовања Исход: Упознаје туристе са утврђеним условима туристичког путовања. Циљ часова: Навођење основних елемента туристичког путовања, о којима треба посебно водити рачуна при његовом постављању, као и  разликовање и објашњавање општих и посебних услова услова туристичког путовања. *Евалуација У прилогу се налази материјал са смерницама за реализацију… Прочитај целу лекцију »

Предузетништво IV2 Организациона структура -функционална организација

29.   час  Организациона структура                                                                                                       … Прочитај целу лекцију »

Руски језик IV 2 15.12.2020. „Знаете ли вы, что…“ – нови текст

Поштовани ученици, Настављамо са учењем на даљину ове школске године. Данас ћемо на другом часу радити текст „Знаете ли вы, что…“ – („Знате ли ви да…“), који се налази на стр. 78 у вашим књигама. У тексту су наведене чињенице у вези са Санкт Петербургом. Сада ћу вам поставити аудио – запис мог читања текста… Прочитај целу лекцију »