Архиве категорија: – друго четири

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Здравствена култура – изборни

Поздрав за друго четири! Ово нам је последњи час пред распуст. Надам се да вам је прво полугодиште брзо прошло и да сте много тога научили … Оцене знате. Ако је још нешто нејасно дежурам током трајања часа на емаилу, а можете ме контактирати и преко зум -а , само кликните на линк испод. https://us05web.zoom.us/j/81441010649?pwd=MFFzbkNVV0hkN25UUEY0d1NRNll0Zz09… Прочитај целу лекцију »

Историја-Србија и Црна Гора у Великом рату

Историја-Србија и Црна Гора у Первом светском рату 1914. СРБИЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ -ЦЕРСКА И КОЛУБАРСКА БИТКА -28. јун Сарајевски атентаТ -28. јул Аустроугарска објављује рат Србији -24.август 1914. Церска битка.Српску војску предводи генерал Степа Степановић,а Аустроугарску  генерал Оскар Поћорек. Степановић изводи чувени марш на Дрину.Највеће битке виде се на Церу код места Текериш.… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Ђулићи увеоци-Јован Јовановић Змај,II 4

Ово је наставак првог часа о Ђулићима.Други део Ђулића се зове Ђулићи увеоци и представља збирку тужних и елегичних песама о породичној несрећикојаје задесила песника.Погледајте ово занимљиво предавање и најбитније чињенице запишитеу свеску. blob:https://mojaskola.rtsplaneta.rs/87f7473b-97ab-464e-9f24-76d6d6318132 Други линк је за емисију о Змају коју можете погледати.

Српски језик и књижевност,Ђура Јакшић“Ђулићи“,II 4

Драги ученици, Ово је данашња наставна јединица.Прочитајте песме из читанке и одговорите на питања иза текста.Погледајте презентацију. djulici (1)

Економика и организација туристичких предузећа II-4

Поштовани ученици, Данас je час обраде нове наставне јединице. Наставна јединица: Појам расхода предузећа Редни број часа: 30. Исходи: Разликује појам утрошак, трошак и расходи; Циљ часа: Стицање знања о појму и врстама расхода у предузећу и истицање разлике између трошкова и расхода.   Наставни материјал  и презентација за учење у прилогу. Materijal 18.12.2020. RASHODI… Прочитај целу лекцију »

Српски језик,Квиз,II 4

Драги ученици, Пробајте да решите квиз који сам направила јер је ово прилика да обновимо градиво из првог полугодишта. Копирајте линк и идите на плаво дугме“почетак“. Прво копирајте линк,налепите га у новом прозору.

Агенцијско и хотелијерско пословање (пракса I+II група) – II-4

Поштовани ученици, За данашњи бок часова практичне наставе планирана је следећа наставна јединица: Организација рецепцијске службе – конкретан пример Редни број часова: 87 – 92. Исход: Познаје организацију и технику пословања хотелских служби. Циљ часова: Упознавање са различитим организацијама рецепцијске службе израдом задатака на конкретним примерима.   Материјал са задацима за практичан рад у прилогу.… Прочитај целу лекцију »