Архиве категорија: – прво четири

Engleski jezik 30. čas – I4- Focus review 2

Dragi učenici, cilj časa je da obnovimo gradivo iz oblasti Unit 2. Zadaci se nalaze u udžbeniku na strani 34 koju možete pogledati i ovde:  Focus review 2 p.34. Od gramatike obnavljamo prošla vremena Past Simple, Past Continuous i konstrukciju USED TO+infinitive, a od vokabulara bavimo se izrazima vezanim za tehnologiju i izume. Pre nego… Прочитај целу лекцију »

Engleski jezik 29. čas – I4 – USED TO (workbook exercises)

Ovaj čas je posvećen vežbanju konstrukcije USED TO + infinitive koju koristimo kada opisujemo neke uobičajene situacije ili radnje koje su se ponavljale u prošlosti ali više ne postoje. Zadaci koje treba da uradite se nalaze u radnoj svesci na strani 26. Možete je pogledati i ovde: Focus 2 Used to – WB 1. zadatak… Прочитај целу лекцију »

ВАЖНО!

ВАЖНО! ОД ПОНЕДЕЉКА 18.01.2021. ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ ОВА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ. ОНЛАЈН ЧАСОВИ ЋЕ СЕ ОД САДА РЕАЛИЗОВАТИ ПРЕКО ГУГЛ УЧИОНИЦЕ. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА КОНТАКТИРАЈТЕ ВАШЕ РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ.

Српски 18.12.2020.

Поштовани ученици, Остао нам је још овај час у овом полугодишту и искористићемо га за вежбање онога што смо јуче научили. Како се звало прво словенско писмо и ко га је саставио?                                                                                                               .… Прочитај целу лекцију »

Агенцијско и хотелијерско пословање (теорија) 1-4

Поштовани ученици, наша данашња наставна јединица се односи на заштиту потрошача. На следећем линку ћете пронаћи све о заштити потрошача. Молим вас да добро прочитате текст како бисте, уколико се нађете у некој од наведених ситуација, могли правилно да одреагујете. Желим вам срећне празнике. https://zastitapotrosaca.gov.rs/za-potrosace

Биологија I4; Ендокрини систем (утврђивање)

Одговрите на следећа питања: Шта су хормони? Набројте ендокрине жлезде. Повежите хормон са жлездом: штина жлезда                                                    хормон раста хипофиза                       … Прочитај целу лекцију »

Биологија I4; Грађа и улога ендокриних жлезда

Добар дан прво четири, надам се да сте добро? Данас учимо нову лекцију – ендокрини систем. Припремила сам вам видео лекцију, одгледајте је: Одговорите на питања: Наведите назив данашње лекције. Зашто се жлезде са унутрашњим лучењем називају ендокрине? Набројте жлезде са унутрашњим лучењем. На ова питања одговрите до краја часа и пошаљите ми. Надам се… Прочитај целу лекцију »

Географија 1-4

Драги ученици, данас закључујемо оцене и утврђујемо градиво. Поставићу вам две презентације које треба да препиште у свеске и научите, а то ћу проверити када кренемо у друго полугодиште. Надам се да ћемо нормално кренути. Нека вам буде леп распуст и будите здрави. tipovi_klime_na_zemlji klimatski_elementi_i_faktori

Историја-Религија и култура средњег века

РЕЛИГИЈА И КУЛТУРА СРЕДЊЕГ ВЕКА Три најраспрострањеније религије су:Хришћанство,Ислам и Будизам.О овим религијама причали смо на предходним часовима. Најмоћнија институција средњег века била је црква, све је било под њеним утицајем, па и култура.Носиоци средњовековне културе били су црква и феудалци, зато и кажемо да ова култура има верски и феудални карактер. Разликујемо 3 културе… Прочитај целу лекцију »