Архиве категорија: Остало

Развој уметности у Грчкој. Најзначајнија остварења и водећи уметници. Уметност старог Рима.

Задатак: отворите презентацију у прилогу, изаберите једно уметничко дело и према узору на њега нацртајте своје ликовно решење. У прилогу напишите назив дела које сте изабрали, време настанка, димензије и материјал у коме је рађен.   АНТИЧКА ГРЧКА УМЕТНОСТ Ликовна решења и прилог пошаљите на мејл: a.s.k.1988.ak@gmail.com 2. 11. (наредни понедељак), понесите своје завршене ликовне… Прочитај целу лекцију »

Здравствена култура – изборни: Хигијена воде

Методе пречишћавања воде: физичке, хемијске, комбиноване. У физичке методе спадају: филтрација таложење прокувавање ултраљубичасти зраци … Хемијским методама вода се пречишћава тако што се у њу додају неке хемијске материје које је „стерилишу“. Да би се неко хемијско средство користило за пречишћавање воде, мора да задовољи следеће критеријуме: да буде потпуно нешкодљиво за здравље човека… Прочитај целу лекцију »

Развој уметности у Грчкој. Најзначајнија остварења и водећи уметници. Уметност старог Рима.

Развој уметности у Грчкој. Најзначајнија остварења и водећи уметници. Уметност старог Рима. Драги ученици, у прилогу је презентација најзначајнијих споменика античке Грчке и Рима са описима. Трбало би да научите да препознате о ком делу је реч и ком периоду припада на основу фотографије. Као литературу користите уџбеник „Ликовна култура за гимназије и средње стручне… Прочитај целу лекцију »

Туристичке манифестације посвећене здравој исхрани

ИЗВЕШТАЈ СА ЧАСА ПОСВЕЋЕНОГ ЗДРАВОЈ ИСХРАНИ Наставни предмет: Агенцијско и хотелијерско пословање Разред: III-4 Поводом 16. октобра, Светског дана здраве хране, у среду 14. октобара 2020. године, из Агенцијског и хотелијерског пословања, део часа је био посвећен теми – Здрава исхрна. Тема часа: Туристичке манифестације посвећене здравој исхрани. Циљ часа је био истицање повезаности туризма… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност,Кир Јања,II 1

1.Čitajući Predislovije Sterijine komedije, otkrivamo kakav je bio položaj pisca u Sterijino vreme. Uporedi taj opis sa onim što znaš o položaju savremenog pisca. Istakni sličnosti i razlike. 2. Inspiraciju za svoju komediju Tvrdica Sterija pronalazi u svom privatnom životu, ali i u svetskoj književnosti. Njegovi veliki prethodnici bili su rimski komediograf Plaut i francuski… Прочитај целу лекцију »

Građansko vaspitanje,Mediji kao izvor informacija, pitanje verodostojnosti

Radionica Razmislite o ovim tvrdnjama i obrazložite ih! Ono što se vidi na ekranu, nikad ne izgleda potpuno isto kao što postoji u stvarnosti. Ono što postoji u stvarnosti, ne mora se uopšte videti na ekranu.  Ono što se vidi na ekranu, ne mora uopšte postojati u stvarnosti.

Eнглески језик 13. час – I3, I4, I5 – Present Simple, Present Continuous, Present Perfect (questions forms) – exercises

Danas ćemo vežbati gradivo koje je obrađeno na prethodnom času, a to su upitne rečenice za vremena Present Simple, Present Continuous i Present Perfect. Zadaci se nalaze u radnoj svesci na strani 10 Focus 2 WB p.10. zadatak – dopunite rečenice ispravnim sadašnjim vremenom glagola iz zagrade. zadatak – Dopunite rečenice pomoćnim glagolima DO, BE… Прочитај целу лекцију »

Српски језик и књижевност 12 -16.10.2020.

Ове седмице прочитајте поему „Цигани“ из ваше Читанке. Сазнајте нешто о Александру Сергејевичу Пушкину, а потом погледајте следећу презентацију. У свеске запишите наслов, дела која је Пушкин написао, тему дела и шта је поема.      cigani ppt sergejevic ХАЈНРИХ ХАЈНЕ Прочитајте песму „Лорелај“. У Читанци пронађите и прочитајте нешто о биографији писца и делима… Прочитај целу лекцију »

Енглески језик – IV3 – обавештење у вези контролног задатка

Драги ученици, Подсећам вас да у петак 16.10. имате контролни из енглеског језика (једна група), а друга група следећи петак 23,10. Прочитајте све онлајн лекције које су рађене до сада, а посебно лекцију број 9 јер она резимира сво градиво које ће бити на контролном. Уколико има ученика који само онлајн прате наставу, подсећам их… Прочитај целу лекцију »